Stappen
1. Maak de uien en knoflook schoon en snipper ze.
2. Was de pepers en snijd het groen eraf.
3. Doe ze in de blender met een flinke scheut olie en de rawits (tot de gewenste grofheid).
4. Bak de uien en knoflook glazig, niet bruin.
5. Voeg het citroengras, basterdsuiker en trassi toe. Daarna ook de Spaanse Pepers.
6. Bak het mengsel rustig door op laag vuur en roer regelmatig; voorzichtig laten pruttelen, maar niet aan laten bakken.
7. Voeg de olie bij het mengsel en laat de sambal sudderen totdat het vocht verdampt is en het mengsel de vertrouwde rode kleur krijgt. Zorg dat er altijd genoeg olie op de sambal staat!
8. Verdeel de sambal over schone, goed afsluitbare potjes. In elk potje moet een halve cm olie op het mengsel staan om bederving te voorkomen. Koel en donker bewaren.
Tip: kom niet in de verleiding te veel te proeven tijdens de bereiding!